Birgit

FITXA
=====
Títol: Birgit
Autor: Gudrun Mebs
Il·lustrador: Beatriz Martín Vidal
Edició: El Jinete Azul, 2011
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica: malaltia, càncer


RESSENYA
=========
Birgit és la germana gran de la protagonista d'aquesta història. Tot comença quan li detecten un tumor al cap a la Birgit. Des d'aquest tràgic moment, la vida de la família canviarà per complet i dia rera dia anirem coneixent el desenvolupament de la malaltia i les conseqüències que té en la rutina diària de la mare, el pare, l'àvia i sobretot de la germana, que esdevé narradora d'aquest drama.

Vist des de l'òptica d'una nena petita qui no entèn gaire res del que està passant, la tragèdia sembla que s'endolci una miqueta, tot i que un cop acabes la lectura et deixa desfet. La por, l'esperança i la tristesa són presents en cada paràgraf i ens acompanyaran fins al final.

És un relat punyent i dur, com la malaltia que tracta. Per a molts lectors adults potser els semblarà una història no apte per a infants. Personalment penso, però, que lectures com aquestes serveixen als infants per a acostar-los a una realitat que existeix i amb la qual es poden trobar en algun moment. El llenguatge emprat és molt planer perquè és la nena petita la que narra, per tant l'infant no tindrà dificultats per comprendre tot el que es narra.

Les il•lustracions, on el to blau ens va marcant el ritme dels esdeveniments, són dures i ens van acostant junt amb el text cap al final.

Per acabar, potser seria interessant que si el lector és petit faci la lectura acompanyada d'un adult.

No hay comentarios: