Un perro llamado vagabundo

FITXA
=====
Títol: Un perro llamado vagabundo
Autor: Sarah Lean
Il·lustrador: -
Edició: Noguer (Grup Planeta), 2012
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: sentiments, família, amistat


RESSENYA
=========
Tot i que la novel•la comença amb la protagonista que es presenta dient ”Em dic Cally Louise Fisher i porto 31 dies sense parlar...” i que de seguida sabem que fa un any que la seva mare es va morir en un accident, que el seu pare no ho té gens superat, que el seu germà està sempre tancat a l’habitació davant l’ordinador i no li fa cas, que els seus professors no l’entenen... tot i això, no estem davant d’un llibre trist sinó davant d’un text sensible i emotiu, on les relacions familiars i, sobretot, l’amistat hi juga un paper essencial.
La Cally explica que veu la seva mare vestida amb un impermeable vermell i ningú se la creu, es troba un gos que la segueix a tot arreu, se’l vol quedar però ningú li fa cas, coneix un rodamón que li diu que ell té cura d’aquest gos mentre espera trobar el seu propietari i que ell també veu la seva mare... i és llavors quan ella se sent cada cop més perduda i deixa de parlar.
Però la seva família ha de canviar de casa i això permet que la Cally conegui uns nous veïns, una mare i el seu fill amb problemes físics, amb els quals hi estableix un fort vincle. Aquests amics juntament amb el rodamón i el seu gos, l’ajuden a afrontar i superar les seves angoixes.

No hay comentarios: