A dormir, monstres!

FITXA
=====
Títol: A dormir, monstres!
Autor: Ed Vere
Il·lustrador: Ed Vere
Edició: Joventut, 2012
Edat: de 3 a 99
Temàtica:


RESSENYA
=========
T'has preguntat alguna vegada si en algun lloc, no gaire lluny d'aquí, hi podria haver... monstres?

A dormir, monstres! És una d’aquelles joies que de tant en tant apareixen i donen tant de joc aconseguint fer-te feliç, és un àlbum il•lustrat que ens narra un conte molt divertit sobre un monstre. Un monstre gros, verd i llefiscós que no voldríem pas tenir a prop, o sí? Ed Vere ha sabut jugar amb el doble sentit a cada pàgina del llibre aconseguint crear una intriga divertida, que porta als nens a dubtar de si realment la intenció del monstre és menjar-se’ls, quan en realitat descobrim que el que aquest entranyable personatge és fer-nos un petó de bona nit.


Les seves pàgines es troben il•lustrades amb imatges fetes imitant el traç infantil i treballades amb una paleta de colors vius i àcids, que es combinen amb una tipografia divertida que juga amb la mida i col•locació de les paraules. L’autor fa un ús molt encertat de les onomatopeies, permetent que la narració del conte esdevingui gairebé teatral (sempre que el narrador s’hi vulgui posar, és clar), de qualsevol manera, crec que tot plegat el converteix en una magnífica tria per una hora del conte.

I per si no fos prou, no vull oblidar-me d’esmentar que el rerefons de la història no és un altre, que l’eterna por als monstres de molts nens i nens, gràcies al to humorístic que pren, aquest conte pot convertir-se en una fantàstica eina per treballar aquest tema amb els infants, transformant la por en somriures, sense cap mena de dubte us el recomano i a més us faré un petit regal, us deixo un àudio amb la narració del conte, així jutgeu vosaltres mateixos.

1 comentario:

Joel Artigas dijo...

Ostres! NO el coneixia. M'ha encantat. Ara mateix em guardo les referències. Quina bona pinta. Gràcies per compartir. Abraçades.