L'almanagat

FITXA
=====
Títol: L'almanagat
Autor: Adeline Ysac
Il·lustrador: Montse Gisbert
Edició: Tàndem, 2011
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: gats - contes infantils


RESSENYA
=========
No m’estendré perquè aquest llibre es va editar l’abril del 2011, però tinc la impressió que és d’aquelles perles que corren el perill de passar decepercebudes i no seria de justícia.

L'almanagat va ser editat en francès l’any 2008 (L’almanachat) i ara ha estat Rosa Serrano, editora de Tàndem, qui ha fet la traducció, l’adaptació i l’edició (impecable). De fet, és ella qui ha editat al català gran part de l’obra de la il•lustradora catalana Montse Gisbert, afincada a Brusel•les.

L’Alamanagat podríem dir que és un llibre de coneixements que ens endinsa en el fascinant món dels gats, però ho fa amb l’ajuda de tots els elements que utilitzen els llibres de ficció. Al llarg de més de vuitanta pàgines trobareu informacions científiques sobre gats, però també poesia, còmic, receptes, contes, xarades, jocs... i tot passat pel sedaç de la Montse Gisbert, a qui li agrada molt il•lustrar a partir de la tècnica del collage.

Vaja, un llibre imprescindible pels amants dels gats i un llibre imprescindible pels qui vulguin descobrir noves maneres d’enfrontar-se a un llibre documental.

No hay comentarios: