Rossinyol

FITXA
=====
Títol: Rossinyol
Autor: Sébastien Perez
Il·lustrador: Benjamin Lacombe
Edició: Baula
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
A vegades el procés de canvi es troba en un acte senzill, original i creatiu, com la mateixa obra que tenim entre les mans. Sébastien Perez i Benjamin Lacombe (qui ens va visitar a l’abril a Mon llibre) ja ens van fer gaudir amb l’herbari de les fades (Editorial Baula, octubre de 2011) i ara han tornat a combinar les seves arts per crear un àlbum rodó.



Qui no ha desitjat alguna vegada regalar un poema escrit de pròpia mà? Quan... finalment... mig arrugat i embolicat el més repetit possible l’ha guardat en el lloc més difícil de trobar i que un només sap? El protagonista de la nostra història, un nen que viu en un internat i passa desapercebut a la mirada de tothom, fa un acte de valentia i regala un poema, que descriu a cadascun dels seus companys. El llibre esdevé un joc de pistes on el lector obrint i tancant pestanyes i observant amb deteniment anirà descobrint, juntament amb els nens de l’orfenat i l’intendent, qui és l’autor dels poemes i el secret que amaga.

La història comença a les mateixes guardes on s’anticipa el què succeirà. El relat amb un text líric i precís a l’alçada de les imatges, amb les quals es complementa esdevenint un llibre total, és ple de detalls que ens porten a observar en deteniment i gaudir cadascuna de les escenes: com el mur de paper, florejat, al•ludint als mateixos poemes que es regalen i que esdevindrà la matèria prima sobre la qual es construirà la història. Els rossinyols que volen sempre al voltant del nen identificant-lo i que ens assenyalen de manera subtil el seu do etc. Lacombe i Perez ens impulsen a passejar per cadascuna de les pàgines amarant-nos de malenconia, conduint-nos per un camí misteriós, ple de simbologia i poblat per personatges sensibles i particulars.

També volem destacar per encertat el format apaïsat del llibre, molt ben editat per Baula, que ens ofereix una perspectiva més àmplia i diàfana dels paisatges i escenaris on succeeix l’acció.

En definitiva un conte sobre la recerca de la pròpia identitat i de descobriment d’un mateix a través dels ulls dels altres; un llibre molt recomanable sobre la visibilitat i la importància de sentir-se part destacada d’un grup, que narrat i il•lustrat amb lirisme esdevé tota una joia.

No hay comentarios: