Ai, Filomena, Filomena! i altres contes

FITXA
=====
Títol: Ai, Filomena, Filomena! i altres contes
Autor: Miquel Obiols
Il·lustrador: Miguel Calatayud
Edició: Pontevedra: Kalandraka, 2012
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: contes fantàstics i absurds


RESSENYA
=========
Els vuit contes de Miquel Obiols que s’inclouen en aquest llibre tenen 35 anys, però podrien haver estat escrits ahir mateix. Conserven la frescor i l'actualitat del primer dia. Es tracta d'un recull d'històries fantasioses, divertides, absurdes en molts casos, que el pas del temps ha convertit en autèntics clàssics.

Filomena, la nena que protagonitza el primer conte i dóna nom al llibre, s'inventa un llenguatge nou on les paraules intercanvien els significats; i ho fa amb la complicitat del narrador i dels lectors. Darrere seu desfilen una Terra farta de l'actitud dels humans que decideix fer vacances, un exèrcit de caramels amb forma humana o un conte que s'estira i s'adapta al final que hi vulgui donar cadascú.

Però el veritable protagonista del llibre és, sens dubte, el llenguatge. A les seves pàgines podem trobar nombrosos jocs de paraules, versos i cal•ligrames. A través d'aquests contes, els petits lectors poden fer volar la imaginació i descobrir la creativitat lingüística.

Kalandraka ens regala una preciosa reedició d'aquesta obra. Les il•lustracions màgiques de Miguel Calatayud, amb les seves formes geomètriques i els colors suaus, s'adapten perfectament a l'estil surrealista d'Obiols. En definitiva, parlem d'un llibre que val la pena tenir a la nostra biblioteca particular per fullejar-lo i rellegir-lo de tant en tant.

No hay comentarios: