Noel et busca

FITXA
=====
Títol: Noel et busca
Autor: Àngel Burgas
Il·lustrador: -
Edició: La Galera, 2012
Edat: a partir de 14 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
[ATENCIÓ! Aquesta ressenya conté informació que al llibre es desvetlla a mesura que avança la lectura. Si voleu descobrir la trama i els secrets que amaga per vosaltres mateixos, millor no llegiu aquest text...]

L'any 1993 dos nens de 10 anys van segrestar, torturar i assassinar un altre nen de 2 anys, assolint d'aquesta manera la trista fita de convertir-se en els assassins més joves d’Anglaterra. El cas va sacsejar profundament la societat anglesa, que va lluitar per rehabilitar i reinserir els dos assassins a la societat canviant-los la identitat.

L’Enric es desperta en un hospital. No recorda gairebé res i només sent un dolor intens per tot el cos. Un desconegut afirma que el coneix i que han compartit pis. Però malgrat la desorientació és capaç de detectar que alguna cosa no va bé... Si no, per què hi ha vigilància policial a la porta de la seva habitació? Per què el desconegut li escriu una nota on diu: “Noel et busca”? Per què li expliquen que té petits senyals de cirurgia facial? Només els records incomprensibles que li tornen de tant en tant a la ment poden posar llum a totes aquestes incògnites abans que el passat l’atrapi i se l’emporti.

L'autor, Àngel Burgas, pot vantar-se de ser el pare d'una sobreeixida producció literària reconeguda i premiada amb títols per pràcticament totes les franges d'edat i de la qual m'agradaria destacar la novel•la El club de la cistella, una magnífica lectura per a joves. En aquesta ocasió, pren l'argument d'aquells fets terribles ocorreguts a Liverpool i construeix una història impactant, trepidant i absolutament addictiva, que impedeix al lector deixar de llegir cadascuna de les 215 pàgines amb total atenció, intentant desentrellar el misteri que s'amaga rere l'amnèsia de l'Enric. Un autèntic thriller, carregat d'intriga molt visual que espero algun dia, alguna productora s'animi a traslladar a la pantalla gran doncs estic convençuda que es convertiria en una pel•lícula fantàstica, però mentre esperem que això arribi us convido a llegir Noel et busca, sense cap mena de dubte m'atreveixo a dir-vos que us enganxarà i encantarà!

No hay comentarios: