La doble vida de Cassiel Roadnight

FITXA
=====
Títol:
La doble vida de Cassiel Roadnight
Autor: Jenny Valentine
Traducció: Elisabet Ràfols
Edició: Barcelona: Cruïlla, 2014 (Gran angular, 173)
Edat: a partir de 13 anys
Temàtica: realista i intriga
Puntuació:

RESSENYA
=========
Potser havíeu llegit en castellà aquest mateix llibre aparegut ja fa un parell d’anys amb un altre títol:

Valentine, Jenny. Como empezó mi vida prestada. Madrid : Alfaguara, 2012.

En tot cas segur que us sona algun d’aquests altres llibres de l’autora: el més conegut, que va estar a la llista dels premis Protagonista Jove:

Valentine, Jenny. Violet Park. Trad. Josep Sampere; Il•lustr. Zulema Galeano. Cruïlla, 2008.

O aquesta història que va passar més desapercebuda però que segur que algú que faci una entrada sobre comunitats de veïns peculiars acabarà recuperant:

Valentine, Jenny. El formiguer. Trad. Aurora Ballester. Il•lustr. Oriol Malet. Cruïlla, 2011

Si busquem alguns trets comuns en les obres juvenils de Jenny Valentine podríem dir que sovint busca un protagonista marcat per algun fet del passat que li fa la vida molt difícil (seria el cas del formiguer o de Cassiel Roadnight) i que sempre introdueix la intriga com a motor narratiu de la història (seria el cas de les tres obres citades).

La doble vida de Cassiel Roadnight comença amb una confusió: un noi anomenat Xic, amb una vida desastrosa, totalment fora de la llei, és confós en un centre d’acollida per un tal Cassiel Roadnight, desaparegut fa dos anys. La foto de “recerca” no enganya, és ell. De manera que els operaris truquen a la família Roadnight perquè vinguin a buscar el seu fill.
Xic dubta, s’espanta, però finalment es deixa portar per la il•lusió de tenir una família i una vida normal i corrent i segueix tan bé com pot la confusió.
Però la vida del veritable Cassiel també amagava alguns secrets. Justament no era un personatge gaire estimat al poble on vivia i la tranquil•litat que buscava en Xic tardarà a arribar.

No hay comentarios: