Los rascacielos

FITXA
=====
Títol: Los rascacielos
Autor: Germano Zullo
Il·lustrador: Albertine
Edició: Libros del zorro rojo, 2014
Edat: per a tots els públics
Temàtica: ostentació de la riquesa


RESSENYA
=========
Una autèntica meravella que reflexiona sobre les aparences, la cobdícia, la ostentació i els fastos innecessaris. Bé, això de “fastos innecessaris”... són innecessaris suposo que depèn de per qui. Per exemple, per la gent normal i corrent (... com tu, com jo...) probablement tot que surt en aquest llibre serien coses supèrflues, però pels dos multimilionaris que protagonitzen aquest fantàstic àlbum il•lustrat no ho són pas...
M’explicaré... els protagonistes d’aquest llibre són dos multimegamillonaris -a quin més fanfarró i presumidor de la seva fortuna-. D’una banda, el Sr.Agenor-Agobar Poirier des Chapelles i de l’altra en Willigis Kitthcly Junior.
Doncs aquests dos éssers comencen la construcció de la seva mansió. Cadascun de la seva. I no tenien cap altre lloc per fer-ho, que ho acaben fent l’un al costat de l’altre. I això dona peu a un allau de comparacions i d’enveges, i finalment a un festival d’ostentositat tan exagerat que acaba... acaba doncs com havia d’acabar... Com el rosari de l’Aurora!
Planta a planta, ornament a ornament i extravagància a extravagància creixen els dos edificis. I creixen tant com l’afany dels dos milionaris de “demostrar que l’un té més que l’altra”.
I el final d’aquest àlbum és molt divertit. I tothom rep! Tant el Sr.Agenor-Agobar Poirier des Chapelles com en Willigis Kitthcly Junior.
Però per mi, el millor d’aquest llibre és el fet que és d’aquells àlbums que, cada cop que te’l mires... veus coses diferents. Està tan ple de petits detalls que no pots gaudir-los tots alhora.
En cinc paraules: NO US EL PERDEU!

No hay comentarios: