12 poemas de Federico García Lorca

FITXA
=====
Títol: 12 poemas de Federico García Lorca
Autor: Federico García Lorca
Il·lustrador: Gabriel Pacheco
Edició: Kalandraka, 2014
Edat: de 0 a 99 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
[Nota de l’autora: em sembla que més que una ressenya, això és una declaració d’amor. Esteu avisats]

Passen els anys i el deute cultural que tenim amb l’editorial Kalandraka cada vegada és més gran.
La seva fundació, ara ja fa uns quants anys, va ser clau per a l’arrencada de l’àlbum il•lustrat de creació en el nostre país. Però sobretot no ens cansarem mai de reivindicar la importància que l’editorial ha tingut recuperant els grans autors universals que signen la història de l’àlbum il•lustrat modern: Maurice Sendak, Leo Lionni, Iela Mari, Arnold Lobel, Tomi Ungerer...
Una editorial que procura que aquests títols claus no es tornin a descatalogar i que a més a més, manté en gran mesura la seva producció en català, malgrat les dificultats econòmiques.
Doncs si tot això no era prou, ara crec que ha arribat el moment d’agrair-li la tasca que està fent en l’àmbit de la poesia, recuperant clàssics i descobrint nous talents, ja sigui a la col•lecció Poesía
o a les col•leccions, del segell Faktoria K de libros, Trece Lunas i Premio Orihuela.
Això, sense oblidar la col•lecció De la cuna a la luna, un exemple a seguir per demostrar que la sensibilitat poètica s’ha de treballar des del bressol.

En concret, però, volíem recomanar 12 poemas de Federico García Lorca, perquè més enllà de la selecció poètica que han fet Manuela Rodríguez i Antonio Rubio, cal destacar l’acurada edició i el treball d’il•lustració de Gabriel Pacheco.
La musicalitat dels versos de Lorca i el seu univers infantil ressonen entre les escenes poètiques i alhora misterioses, intrigants i nostàlgiques de l’il•lustrador mexicà.
No fa pas massa, un tarragoní il•lustre ens va dir que “la sensibilitat poètica no s’ensenya, s’encomana” i jo diria que amb llibres com aquest no hauria de ser difícil que la poesia entrés a les nostres cases.

Llegiu algunes pàgines.

4 comentarios:

Paula Jarrin dijo...

El Tarragoní il·lustre es diu Joan i fa llibres amb una sensibilitat única?

Un chat botté dijo...

Sí, el vaig conèixer a la piscina....

Paula Jarrin dijo...

Ja saps que em té enamorada, i més quan duu TuTú!

Un chat botté dijo...

Ara m'has mort, això del Tutú no ho conec... Sé que li van els barrets, les camises i els calçotets, però no els tutús!