Una casa a la mida

FITXA
=====
Títol: Una casa a la mida
Autor: Petr Horàcek
Il·lustrador: Petr Horàcek
Edició: Joventut
Edat: a partir de 2 anys
Temàtica: natura, primers coneixements


RESSENYA
=========
Una vegada més un petit ratolí és el protagonista d’una historia pensada per els més petits de la casa. Però aquest no és un ratolí qualsevol, és un ratolí amb mitjons i guants que fan joc amb la seva cua a ratlles.

En aquesta aventura el nostre petit protagonista es troba una suculenta poma i se la vol endur a casa seva, però te un petit problema, la poma és tan gran i la seva casa tan petita que no pot ficar-la pel forat del seu cau... Llavors se li ocorre una gran idea, buscar-se una altra casa. Així comença el seu viatge, on anirà descobrint les cases d’altres animals del bosc. Petr Horácek ens proposa aquesta aventura com si fos un joc per als més petits on podran descobrir conceptes com dintre, fora, gran o petit.

Horácek ens il·lustra la natura i els seus habitants amb colors forts i lluents, amb una estètica naïf que atrapa tant a petits com a grans. El forat per on entrem a la casa dels animals no està dibuixat, si no que és un forat real que comunica una pàgina amb una altra, això li dóna al llibre una dimensió tàctil i un caràcter més interactiu.

A casa som fans d’aquest ratolí, ja que Horácek té una sèrie de contes amb el mateix protagonista. El Ratolí i l'arc de Sant Martí, El Ratolí que es va menjar la lluna, són alguns dels títols d’aquest tendre ratolí que surt a descobrir món .

No hay comentarios: