Linterna mágica

FITXA
=====
Títol: Linterna mágica
Autor: Lizi Boyd
Il·lustrador: Lizi Boyd
Edició: Barcelona: Libros del Zorro Rojo, 2015
Edat: a partir de 3/5 anys
Temàtica: natura, por

RESSENYA
(Natàlia Lara)

=========
Linterna mágica és un àlbum sense mots, poètic i tendre, d’una descoberta i de com afrontar les pors amb valentia. L’autora, na Lizi Boyd, és una artista multidisciplinar que treballa diferents tècniques, materials i textures. Això és nota en aquesta obra, on el dibuix en blanc i negre ens atrapa i l’ús dels grisos li dóna llum i un gran detall.

És negra nit. Un nen al mig del bosc duu una llanterna. El flaix de llum mostrarà què hi ha al bosc. Allò que s’il·lumina amb la llanterna es veu bellament acolorit. Una ensopegada del nen desencadenarà que els habitants del bosc juguin amb ell i alhora alliberin les seves pors, il·luminant-lo i descobrint-lo per parts: ara braços, ara cames..., retrobant el camí de tornada.

Però no tot és fosc... Els ulls s’acostumaran a distingir formes i matisos. Observarem la natura a la nit i ens fixarem quin éssers vius ens trobem, així com que hi ha una altra font lumínica.

És la descoberta de l’entorn que tot infant desitja fer quan arriba a un lloc nou. És l’impuls d’explorar i descobrir nous mons. Tot llegint-lo m’he sentit com si jo mateixa estigues d’acampada a la muntanya i fes un joc de nit. He fet un viatge a la meva infantesa i he recordat com d’intrigant i divertit era explorar i jugar a la natura.

Em fascinen els llibres que a cada nova lectura et sorprenen amb nous detalls. Aquest n’és un.

***

RESSENYA
(Sergi Portela)

=========
Bonic àlbum sense paraules on un nen acampat enmig del bosc decideix calçar-se les botes i sortir a explorar ajudat d’una llanterna. El bosc és fosc però mínimament il·luminat per la lluna veient així el contorn de les coses . Allà on enfoqui la llum de la llanterna anirem descobrint coses amagades i els seus colors.

Un llibre gran en la seva aparent senzillesa que ens demostra justament que en l’observació dels detalls, del silenci i de la natura es troba l’universal. I això són paraules majors.
També, si voleu, podeu trobar més ingredients interessants com ara el de ser valent, els beneficis d’experimentar i de fer coses diferents, perdre algunes pors, etc.

I tot realtitzat a partir de l’elegant i poètica senzillesa de la mà de Lili Boyd pintant, sobre negre, les formes a partir de la línia blanca o grisosa amb un estil força naïf però essent l’adequat a més de molt divertit i tendre.

Mireu aquest vídeo promocional:

No hay comentarios: