Hoy me siento

FITXA
=====
Títol: Hoy me siento
Autora i il·lustradora: Madalena Moniz
Edició: Pepa Montano editora, 2017
Edat: a partir de 4 anys
Temàtica: abecedari d'emocions


RESSENYA
=========
Un abecedari diferent i especial és el de “Hoy me siento” de Madalena Moniz, un àlbum preciós en què cada lletra presenta un sentiment o emoció que descriu un estat emocional o físic que experimenta el protagonista, un nen d’uns 7 o 8 anys.

Per una banda, a la pàgina de l’esquerra consta la lletra, la qual està decorada en relació tant a la paraula que comença per aquesta lletra com de la il·lustració que l’acompanya, i a sota, la paraula. D’altra banda, a la pàgina dreta s’hi observa la il·lustració associada a la paraula i el seu significat. Per exemple, la lletra “D” fa referència a la paraula “Distraido” en què la “D” és un llibre i a la il·lustració tracta del nen llegint en un llit sobre un mar blau amb petites onades on, sota seu, hi neda una balena.

L’autora, amb la intenció de potenciar i donar protagonisme a les imatges per davant del text, assoleix el seu objectiu, ja que aquestes són metàfores visuals molt i molt potents, i algunes força abstractes, fet que permet que sigui apte per a totes les edats depenent del nivell de comprensió, imaginació i abstracció que es tingui.

A més, Moniz finalitza el llibre en dues últimes pàgines que tenen com a títol “Y tú, como te sientes?”, on apareixen totes les lletres de l’abecedari per tal que s’hi pugui escriure.

Per acabar, comentar que el fet que es tracti d’un abecedari m’ha recordat a “Metamorphabet”, una aplicació en què a partir de la interacció del lector cada lletra es va transformant en un concepte.

No hay comentarios: