Críctor

FITXA
=====
Títol: Críctor
Autor: Tomi Ungerer
Edició: Kalandraka, 2016
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Críctor és la història d’una serp que arriba a una ciutat francesa com a regal per Madame Louis Bodot de part del seu fill, que es troba a l’Àfrica estudiant els rèptils. Madame Bodot rep la serp en una caixa amb forma d’O i en obrir-la... efectivament, fa un crit, ja que dins hi troba la serp que el seu fill li regala pel seu aniversari.

Després d’assegurar-se que la serp no és verinosa, es dedica a cuidar-la com si fos una mascota, o fins i tot com el seu propi fill, donant-li biberons i comprant-li tot el que necessita perquè la serp estigui contenta, fins i tot una palmera perquè es trobi com a casa. Li teixeix un jersei pels dies de fred i li prepara un llit còmode i calentó al costat de la palmera.

Allà on va Madame Bodot, va en Críctor. Fins i tot a l’escola on treballa com a mestra, i on els nens juguen amb en Críctor. Tot el poble arriba tenir-li molta estimació.

Les il·lustracions d’aquest àlbum són a dues tintes, verd i negre, i mostren el contrast entre el tranquil món d’un poble francès i la presència d’un animal e
xòtic però que no resulta estranya per a ningú.

Al llarg del llibre trobem petites bromes de l’autor, carregades d’humor negre, però que tot i que tenen ja més de mig segle, segueixen fent riure i sorprenent el lector.

[Més informació sobre Tomi Ungerer]

No hay comentarios: