Jo també seré mag!

FITXA
=====
Títol: Jo també seré mag!
Autor: Enric Lluch
Il·lustrador: Ismael Martínez
Edició: Barcanova, 2016
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: mags, relacions familiars


RESSENYA
=========
Atenció! Si a un infant li cau aquest llibre a les mans, segur que es convertirà en mag! És el que li passa a l’Arnau després d’assistir a l’espectacle del mag Magalín.

Amb l’ajuda del seu veí, d’un llibre de màgia i molta dedicació anirà aprenent molts trucs. Els hi ensenya als seus amics de classe i també s’hi aficionen. L’escola celebra el 25è aniversari i els alumnes han de preparar una actuació, alguns ballen, altres canten i els 4 amics fan màgia. El dia del festival és tot un èxit.

Tota aquesta història emmarcada dins de l’àmbit familiar. L’Arnau viu amb els pares i l’àvia materna. Més d’un infant se sentirà identificat al llegir circumstàncies de convivència típiques a totes les llars: trifulgues amb els pares, relació àvia-nét, tensió del cunyat amb la sogra, i també situacions a l’escola, amb els companys i els mestres.

En el llibre afloren diversos valors i actituds davant la vida. Entreveu que aprendre a ser mag no és fàcil, es necessita constància, esforç i paciència (l’Arnau diu als seus amics que si volen fer màgia han d’assajar molt, els trucs no els hi surten a la primera); respecte i agraïment (el veí que li ensenya els trucs és un avi que quan era jove feia de mag, l’Arnau sempre li agraeix la seva ajuda); l’àvia l’ensenya a ser educat i responsable (el renya quan diu paraulotes i només pot assajar després de fer deures); importància de la comunicació i la imaginació (la màgia representa interacció amb el públic, mentre fan els jocs de mans han d’entretenir i divertir inventar-se històries); confidencialitat (adverteix que els trucs són secrets); seguretat i empenta (com diu l’Arnau: la vergonya cria ronya). Tot regat amb molta il·lusió.

El text queda ben complementat amb il·lustracions a color. Els trucs estan dibuixats d’una manera molt gràfica i interpretable que fa que et vinguin ganes de fer-los.

Es tracta d’una lectura fresca. Tal com diu la dedicatòria del llibre, perquè els nens continuïn creient en la màgia i en l’encanteri.

No hay comentarios: