La muntanya de llibres més alta del món

FITXA
=====
Títol: La muntanya de llibres més alta del món
Autora i il·lustradora: Rocio Bonilla
Edició: Animallibres, 2017 (2a edició)
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica: llibres, socialització de la lectura


RESSENYA
=========
Qui protagonitza aquest àlbum il·lustrat és l’Enric, un nen que el seu desig és poder volar. Es construeix ales de tota mena per a poder fer realitat el seu somni però mai ho aconsegueix... Fins que un dia la mare li recomana que llegeixi un llibre per tal de volar d’una manera diferent, imaginant. Des d’aleshores l’Enric, cada vegada que llegeix un llibre se’l col·loca sota seu tot formant una alta muntanya, la qual gent de tot el món ve a visitar.

Què passarà amb l’Enric? Podrà baixar? Llegeix el llibre i ho descobriràs!

Rocio Bonilla, en aquesta obra, atorga protagonisme als llibres, de la mateixa manera que Oliver Jeffers amb La nena dels llibres i L’increïble nen menjallibres, William Joyce amb Els fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore, entre d’altres. Bonilla dóna a conèixer què aporta la lectura i la visió socialitzadora, és a dir que som molta la gent que som lectors i lectores que intercanviem llibres.

M’ha cridat l’atenció en especial la intertextualitat de quan apareix el Petit Príncep -un nen que també imagina molt-, a més de les il·lustracions en aquarel·la i el joc de la disposició de les pàgines quan la muntanya és tan alta que aprofita ambdues per representar-la sencera.

No hay comentarios: