Blackthorn

FITXA
=====
Títol: Blackthorn
Autor: Kevin Sands
Traducció: Glòria Roset Arissó
Edició: Estrella Polar, 2016
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: aventures


RESSENYA
=========
Després de disfrutar moltíssim amb el llibre de Ledicia Costas Jules Verne i la vida secreta de les dones planta (Barcanova, 2016) i amb l’impressionant L’arbre de les mentides (Bambú, 2017) de Frances Hardinge, la descoberta d’aquest Blackthorn m’ha semblat una bona coincidència. A jutjar per aquestes tres lectures, m’atreviria a dir que les plantes, arbres i flora en general, estan buscant la seva part de protagonisme en la literatura juvenil.

Així com en la història de Costas un dels protagonistes és un apotecari que amaga un gran secret, en el llibre de Kevin Sands tot el gremi d’apotecaris són el centre de la novel·la.
Ens cal situar-nos a Londres l’any 1663, quan el jove orfe de catorze anys Christopher Rowe viu feliçment com a aprenent d’apotecari a casa del seu mestre Benedict Blackthorn.
Christopher és un bon aprenent i de seguida entén que les herbes i els minerals que manipulen poden curar o matar, tot depèn del cor i les intencions de qui fa la barreja.
Però Blackthorn ha fet alguns descobriments que van més enllà de les lleis de la química i tot es complica. Una terrible secta comença a atacar els millors apotecaris de Londres, que apareixen morts en estranyes circumstàncies, i Christopher es veurà embolicat en una aventura plena de misteri i molt perill.

Tot plegat una novel·la d’aventures ben construïda i amb bon ritme, que surt de l’àmbit de la distopia i la màgia més fantàstica, terrenys que diria que ja tenim coberts. I que a banda de divertir-nos, ens parla de tot un món interessant, dels Gremis Professionals que existien al Londres del XVII, de les relacions entre mestres i aprenents i de les tensions que en aquella època hi havia entre catòlics i puritans...

Sectes, alquímia, simbologia, enigmes, secrets, la fòrmula de la pòlvora, algunes explosions i uns quants assassinats.

Aquesta història també ha estat publicada en castellà amb el títol El enigma Blackthorn (Océano Travesía, 2016)

No hay comentarios: