Els nens de les arrels

FITXA
=====
Títol: Els nens de les arrels
Autora/il·lustradora: Sibylle von Olfers
Edició: ING, 2003
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
El pas del temps a la natura donat de la mà dolça de la imaginació i guarnit amb les il·lustració de fa més d’un segle de na Sibylle von Olfers.

A destacar les paraules de portada de Jacques Walter.

“L’àrid hivern és necessari
perquè arribi la primavera.
I en la soledat i en la foscor
la llavor es prepara
per trobar de nou la llum.”

Aquest fragment defineix molt bé què et trobaràs a dins. És la màgia de la natura en estat pur, la personificació de les flors, descobrir el cantó dolç dels insectes. La narració transmet el cant harmoniós del pas del temps, les estacions. Com al cap i a la fi tot segueix un ordre perfecte.

Pel que fa a les il·lustracions, són d’aquelles que mai et cansaries de mirar. Tenen aquell toc tendre, encertant el to en cada moment de l’any combinant tocs ogres amb verds que permeten destacar els colors vius allà on cal per remarcar el que és essencial en cada moment. És el llibre que esperes trobar a qualsevol escola que faci servir la metodologia Waldorf.

El text descriu la imatge. Això fa que puguem entendre la història sols llegint-la o sols mirant les il·lustracions, però sens dubte la combinació de totes dues encendrà la guspira màgica d’aquesta història.

Podeu posar a prova els vostres coneixements d'alemany mentre gaudiu de les il·lustracions amb aquest vídeo que us deixem:


No hay comentarios: