Temps era temps en un bosc màgic

FITXA
=====
Títol: Temps era temps en un bosc màgic
Autor: Chris Riddell
Traducció: Mònica Font i Garcia
Edició: Baula, 2018
Edat: a partir de 4 anys
Temàtica: contes tradicionals


RESSENYA
=========
Chris Riddell és un il·lustrador i escriptor anglès molt reconegut a nivell internacional. Aquí el coneixem sobre tot per les històries de l’Ottolina i l’Ada Goth, dos personatges que viuen aventures de tota mena amb humor i diversió assegurada. Però Riddell ha col·laborat amb molts escriptors per il·lustrar històries diverses que han afegit aquell punt divertit que no pot decebre.

Aquesta vegada ens ofereix una mena de “road movie” amb personatges de la literatura tradicional infantil. Tot comença amb la Capelineta verda que és convidada a una festa de la Rapunxó. A llarg del camí que la portarà a la Torre alta del bosc màgic, trobarà un munt de companys dels contes que molts coneixem. Ara bé, Riddell els dona vida pròpia i ens pica l’ullet per tal d’esbrinar a quina història pertany cada personatge. Tot envoltat d’un sentit de l’humor, diria jo, molt britànic.

El format gran del llibre permet a Riddell esplaiar-se amb les il·lustracions. I, com sempre, amb detalls que els bons observadors percebran, comprendran perquè hi són i en gaudiran. Com a bon caricaturista, cada personatge és significatiu i va més enllà de la imatge que coneixem i que ens imaginem. I per això aquest llibre és tan atractiu, perquè Riddell sap com donar la volta a les històries tradicionals que tot infant té en el seu record.

Val molt la pena oferir aquesta alternativa. Ara bé, caldrà tenir un mínim bagatge en contes tradicionals per gaudir plenament de la història, és a dir, si els infants reconeixen tots o alguns dels personatges que hi surten podran descobrir la imaginació desbordant que l’autor els brinda. I, això si, riure plegats amb els detalls tan divertits que ofereix.

Deixeu-vos, doncs, portar per aquest viatge,

“perquè el camí a través del bosc impressiona,
i sempre et posa a prova.
Cada sender nou emociona
I cada passa que fas és una pàgina nova.”

No hay comentarios: