Escampar la boira

FITXA
=====
Títol: Escampar la boira
Autor: Chloé Cruchaudet
Traducció: Susana Tornero
Edició: Barcelona: Joventut, 2018
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: còmic de colla d'amics i d'aventures casolanes


RESSENYA
=========
Alerta amb aquest llibre perquè sense cap referència, podria ser que veiéssim la coberta entremig de mil altres cobertes atractives, i ens passes per alt. No perquè la coberta no ens cridi, sinó per la producció excessiva d’àlbums.

Però si aconseguim obrir el llibre descobrim que no ens trobem amb un àlbum, sinó que es tracta d’un còmic per a primeres edats.

A nivell estructural o de format, dir que no juga amb un text fixe, una veu narradora, sinó que avança tan sols a partir del text de les bafarades.

No juga tampoc amb la línia negra que organitza l’espai i marca les vinyetes, sinó que l’autor es serveix només de les ceres o llapis de color per elaborar tota la pàgina, espais i personatges.

Pel què fa a la història, ens trobem amb en Juli, que acaba de mudar-se i no coneix ningú. Ha anat a viure en una ciutat al costat d’un riu força gran. El primer dia, quan surt amb el seu gos a inspeccionar el terreny, es troba amb una colla de nens i nenes enfilats dalt d’un rai de construcció pròpia. Primer hi ha cert enfrontament, però tot sembla indiciar que acaba de trobar una colla d’amics autèntica, d’aquelles amb les que viuràs mil i una aventura abans de fer-te gran. Que recordaràs fins a la vellesa.

El llibre no té gran cosa més i alhora, ho té tot. Estar sol, buscar amics, pactar, jugar, decidir, conèixer-se, acceptar-se...

Molt recomanable.

No hay comentarios: