Atlas: ¿cómo funciona el mundo?

FITXA
=====
Títol: Atlas: ¿cómo funciona el mundo?
Autor: Laure Flavigny
Edició: Juventud, 2018
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: atles de coneixements


RESSENYA
=========
Amb aquest atles podrem fer molt més que saber on s’ubica geogràficament un o altre país.

Gràcies a aquest atles gegantí gaudirem d’una visió molt més àmplia de com funciona aquest món nostre. D’un sol cop d’ull podrem descobrir quins llocs estan superpoblats i quins deshabitats, què és la globalització, on hi ha aigua potable i on no, qui dirigeix el món, quins països són rics i quins pobres, on hi ha garantits els drets més elementals i on no, i perquè les persones deixen el propi país i marxen a viure a un altre.

Però les qüestions a les quals respon aquest atles no es queden només en els aspectes socioeconòmics... cap a la meitat del llibre passa a oferir una vessant més cultural sobre el funcionament del nostre món, i així ens informa de temes com ara: què es menja a cada país, o com s’estudia, com es resa, quins esports es practiquen, com es balla i com s’estima la gent.
I finalment, el llibre acaba amb un seguit d’atles orientats a debatre sobre el futur més immediat del nostre planeta: viurem algun dia sense petroli? Com podem protegir la natura? On va la nostra brossa? Parlarem algun dia tots la mateixa llengua?; quines solucions existeixen per canviar el món?
Aquest llibre és visualment molt atractiu i ja només per aquest motiu t’encisa des del primer cop d’ull. Però és que no sols és un àlbum bonic... també és altament instructiu! I és que gràcies a que contingut, presentació, rigor i il·lustració van de la mà, aquest llibre es pot considerar una més que interessant obra de consulta.

A més, ehem, recordeu que aquesta primavera es porten moltíssim els atles! Són un “must-have” de la temporada! Així que... posa un atles a la teva vida!!!

No hay comentarios: