Ser o no ser... una poma

FITXA
=====
Títol: Ser o no ser... una poma
Autor: Shinsuke Yoshitake
Edició: Libros del Zorro Rojo, 2014
Edat: a partir de 6 anys


RESSENYA
=========
Shinsuke Yoshitake és un autor japonès conegut per saber captar els moments de la vida dels més petits i tractar temes filosòfics o sobre el sentit de la vida, d’una manera enginyosa i humorística.

Amb el seu àlbum Atascado editat per Barbara Fiore el 2018, que va tenir la Menció Especial Bologna Ragazzi Award 2017, ens arriba per primera vegada un dels seus llibres traduïts en castellà. Tracta d’una escena quotidiana infantil, on un nen a la hora del bany, al despullar-se, se li queda la samarreta encallada i enlloc de posar-se nerviós, comença a pensar com s’ho farà per viure d’aquesta manera, i ens va explicant d’una forma divertidíssima, com un nen es pot valdre per ell mateix.

Ara, a mans de l’editorial Libros del Zorro Rojo, ens arriba Ser o no ser... una poma, traduït en català i castellà. Un llibre molt esperat, amb el títol original It Might be an apple (Podria ser una poma), del 2013. La traducció del títol de l’edició de Libros del Zorro Rojo, Ser o no ser..., en la lectura que fem els adults, ens transporta a una de les frases més conegudes de la literatura universal, de Hamlet de William Shakespeare, i ens introdueix a les qüestions filosòfiques que veurem a l’interior de l’àlbum.

Sabem que els infants es fan moltes preguntes, i es qüestionen moltes coses que són desconegudes per ells, però el protagonista d’aquesta història va més enllà, qüestionant-se la veracitat d’allò que veu i que és evident.

La història comença quan un nen torna de l’escola, i es troba una poma vermella a sobre de la taula i es pregunta si realment és una poma. Potser és un peix vermell enrotllat com una pilota, o potser és un meteorit que s’ha estavellat a la Terra, potser té sentiments, potser té germans i germanes, i si fos el meu rebesavi que s’ha reencarnat en una poma i m’ha vingut a veure, o potser tot són pomes...excepte jo. Són infinitats de pensaments divertidíssims que té el protagonista sobre el que podria ser una poma si no fos una poma, fent diferents suposicions.

Un àlbum molt recomanable per petits i grans.

No hay comentarios: