El carter de l'espai

FITXA
=====
Títol: El carter de l'espai
Autor: Guillaume Perreault
Traducció: Susana Tornero
Edició: Joventut, 2018
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica: còmic d'humor i ciència ficció


RESSENYA
=========
En Bob és un carter espacial molt eficient i totalment entregat a la seva feina. Aquesta però és força rutinària, sempre ha de fer el mateix, seguir la mateixa ruta de lliurament. Ell s’hi troba d’allò més còmode amb aquesta situació. Un bon dia es girarà la truita i el seu cap extraterrestre li canviarà la ruta. Canvi, trasbals. La ruta serà nova, les persones, éssers, planetes i nous perills, també.

Un planeta desfet en mil bocins de meteorit on viu una àvia encantadora. Un altre ple de gossos, un altre on viu un petit vailet molt conegut amb deliri pels dibuixos de xais, un altre ple d’éssers molt curiosos, etc.

De línia clara, que ens connecta amb un còmic clàssic europeu de fa unes dècades, Perreault ens aporta una lectura propera a partir de vinyetes grans i de narrativa fàcil de seguir. No trobem més de tres o cinc vinyetes a cada doble pàgina. Colors plans sense gradacions, la majoria d’ombres i textures es construeixen a partir de la tinta negra i, o bé, a partir de contrastos de colors. Gamma suau que connecta novament amb el còmic europeu.

El carter Bob és fàcilment empàtic amb el lector, és un antiheroi amb el qual ens podem identificar molt bé, nosaltres, tan plens de cabòries i preocupacions per tot. Els personatges que anirà trobant al seu viatge són també altament entranyables inclòs el nen del qual hem parlat abans, essent aquest, una picada d’ull a un dels personatges més importants de la literatura universal.
rerefons clar i marcat. El canvi, tot i el neguit que podem tenir, és bo i beneficiós. Ens aporta vivències, coneixement i valentia.

No hay comentarios: