Policies i lladres

FITXA
=====
Títol: Policies i lladres
Autor: Allan Ahlberg
Il·lustrador: Janet Ahlberg
Edició: Minimini Babulinka, 2019
Edat: a partir de 6 anys


RESSENYA
=========
Quin llibre més adequat per començar l’any, després de la ressaca d’aquestes festes i passada la nit més màgica, la Nit de Reis. Us presento Policies i lladres de Janet i Allan Ahlberg, un matrimoni anglès que va crear molts llibres infantils. Ell escrivia i ella il·lustrava. De fet, aquest Policies i lladres és un dels llibres que potser he rellegit més cops durant la meva infantesa, tant pel seu text divertit com per les magnífiques il·lustracions, i un tema tan atractiu com una persecució entre bons i dolents.

Ens trobem davant del primer títol de la nova col·lecció de l’editorial Babulinka Books, Minimini, Mini Joies per a Primers Lectors. Com descriu la mateixa editorial, la col·lecció posa al nostre abast primeres narratives per despertar el gust per la lectura, potenciar la sensibilitat artística i literària i obrir una porta al diàleg interior a través de la lectura autònoma.

Babulinka recupera aquest clàssic modern anglès de l’any 1978, publicat per primer cop per William Heinemann, Ltd, Londres, i traduït ara per primer cop en català. En castellà havia estat publicat per Ediciones Altea, dins la col·lecció Altea Benjamín, a principis dels anys 80.

A Londres, durant la Nit de Reis, una banda de lladres planifiquen robar els regals de Reis, mentre els nens dormen. Els membres de la banda són en Dan el Roba-quadres, el Jack el Cautelós, el Billy el Sac, l’Horaci el Cama-de-fusta, el Maurici els Dits-llargs i la malvada Àvia Feroç i volen totes les joguines dels infants. Però els policies de Londres, els Bobbies, amb el seu uniforme blau i casc bombat, estan disposats a recuperar tots els regals. Sort que tenen en Simó, el millor policia de tots. Podrà en Simó amb aquesta colla de bandits?

Text rimat, sonor, i divertit. Un llibre ideal per despertar el gust per la lectura als més petits i fer-nos reviure aquesta trepidant història als nostàlgics que vam llegir aquest llibres de petits.

No hay comentarios: