El carter de l'espai 2: Els pirates galàctics

FITXA
=====
Títol: El carter de l'espai 2: Els pirates galàctics
Autor: Guillaume Perreault
Traducció: Susana Tornero
Edició: Joventut, 2019
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica: còmic d'humor i ciència ficció


RESSENYA
=========
Les segones parts...quin perill o... quin desig! Amb El carter de l'espai es corria el risc que aquesta segona part no pogués ser tan notable com la primera, que ens va meravellar. I aquesta ho torna a fer. Per saber-ne sobre la primera, mirar aquesta ressenya realitzada per un servidor, per exemple.

En Bob, aquell carter de l'espai anodí al qual ja li estava bé la monotonia a la feina, ara és tota una estrella al seu lloc de treball, gràcies a la seva aventura passada on superà tota mena de perills i clients diversos. Sembla però que la fama li ha pujat una micona al cap. Si més no, ara està una mica més segur de si mateix i aquesta nova situació ha passat a formar part del seu dia a dia. Continua essent el mateix eficient i responsable carter.

Un nou canvi l'espera, un nou trencament a la seva comoditat. Li proposen una feina que li sembla insignificant i a més li assignen una aprenent que l'admira, la Marta. Ell es mostrarà reticent a la nova situació, però de mica en mica i gràcies a la bona predisposició, humilitat i saber fer de la noia, se n'adonarà que, compartir feina i coneixements, potser li aportarà molt més. La Marta serà el seu contrapunt, és alegre, oberta a tothom i determinada. En Bob també sabrà ser responsable i eficient i sabrà sobretot reconèixer els errors.

La seva missió, en principi fàcil, es veurà truncada per l'aparició d'un peculiar personatge solitari i en especial la d'uns pirates àvids per fer-se amb el correu que han de lliurar.

El ritme del còmic va de cara a barraca, és més trepidant a causa d'una seqüenciació més dinàmica que la del primer llibre. Ens ho passarem molt bé. Colors, línies i enginy tornen a repetir-se i tornen a funcionar. Un bon guió i uns personatges entranyables faran la resta.

No hay comentarios: