Invisible

FITXA
=====
Títol: Invisible
Autor: Katja Kamm
Il•lustrador: Katja Kamm
Edició: México: Fondo de Cultura Económica, 2007.
Edat: de 0 a 6 anys
Temàtica:
Puntuació: 4 de 4

RESSENYA
========
INVISIB E (o VISIBLE; segons si llegim el títol a la portada o a la primera pàgina del llibre trobarem unes lletres o unes altres amagades) és un llibre d’aquells que, encara que no tinguin text (o precisament perquè no en tenen), requereixen de tota la nostra atenció per trobar tots els detalls que s’amaguen darrera del joc que ens proposa l’autora. I el joc consisteix a adonar-nos de què és el que hi ha d’invisible a cadascuna de les il•lustracions. Com ho aconsegueix? Molt fàcil: jugant amb els colors. Si posem un personatge que du una samarreta del mateix color que el fons de la pàgina, ens semblarà que, de fet, no hi ha samarreta; és a dir, una samarreta invisible!

Cada làmina ens proposa una invisibilitat diferent: no només tot tipus de robes. També un arbre, un autobús, un gos, una pilota, o fins i tot persones senceres! I d’una làmina a un altre, canviant el color de fons, anirem fent visible o invisible diferents elements de les il•lustracions, que tenen continuïtat al llarg del llibre.

Amb colors ben vius i totalment plans, sense ombres ni línies negres per definir els contorns dels personatges o objectes, l’autora ens convida a seguir el fil d’aquesta història sense argument i a jugar a fet i amagar amb els elements del llibre. Enginyós, original i atrevit. Encara es poden fer moltes coses només amb il•lustracions!

No hay comentarios: