Les valls dels bandolers

FITXA
=====
Títol: Les valls dels bandolers
Autor: Lluís Miret
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Columna, 2008 (Columna Jove; 230)
Edat: A partir de 12 anys
Gènere: històric i aventura
Puntuació: 2 de 4

RESSENYA
=========
Història ambientada al segle XVI, a València, i narrada per un noi en primera persona, que ens parla del què va viure a l’edat de nou anys.

De molt petit, aquest personatge es queda orfe i per sobreviure acaba marxant a les muntanyes on l’acullen uns bandolers. Però els bandolers no són tractats en el llibre de forma idíl•lica o romàntica, en absolut. Es tracta d’un llibre directe i cru, on aquest infant és acceptat pel fet de demostrar que és capaç de robar, matar i altres atrocitats pròpies dels bandolers.

Ens trobem en un llibre seriós, que tot i tenir un fil argumental, té la intenció de parlar-nos de la realitat d’aquell moment: la gent rica, amb l’expulsió dels moriscos es van quedar sense vasalls. Van començar a fer ofertes de terres per aconseguir de nou mà d’obra. Però tot era una farsa perquè estaven mig arruinats. De manera que la misèria va fer créixer encara més el nombre de bandolers, que vivien de robar i escapar la por.

Un llibre ben escrit, documentat, però que demana cert interès pel tema. O com a mínim no es tracta d’una novel•la lleugera, d’argument trepidant, que pugui enganxar a algú poc avesat a llegir.

1 comentario:

Irisibula dijo...

No puc estar més d'acord amb tu Glòria. Val molt la pena la lectura d'aquest llibre que és tan ric. No us el perdeu!