En la otra punta de la tierra

FITXA
=====
Títol: En la otra punta de la tierra
Autor: Philippe Nessmann
Il·lustrador: -
Edició: Madrid: Bambú, 2008 (Descubridores del mundo)
Edat: a partir d'11 anys
Temàtica: descobriments, viatges, història


RESSENYA
=========
Antonio Pigafetta, un jove italià entusiasta i emprenedor, decideix posar rumb a Espanya en conèixer que la corona espanyola està organitzant una expedició per descobrir una nova ruta que, segons els últims estudis de l’època, els farà arribar a les Illes de les Espècies per l’oest. Això permetrà a Espanya arribar a les illes sense haver de seguir les rutes comercials habituals controlades en aquells moments pels portuguesos i amb qui es disputa la supremacia mundial. I serà precisament un portuguès, Fernando Magallanes, qui dirigirà una flota de cinc naus amb el propòsit d’assolir aquest objectiu.

Serà una aventura trepidant, farcida de problemes i entrebancs, que algunes vegades gràcies a l’ingeni i d’altres a la bona sort, aniran superant amb èxit i que el nostre protagonista ens narrarà des del seu punt de vista, el d’un escriptor amb l’encàrrec de documentar la travessia, a través del seus quaderns de viatge a mode d’instantànies que ens faran entrar i viure com eren els viatges cinc segles endarrera.

L’obra es completa amb un petit dossier situat a les pàgines centrals que documenta i contextualitza històricament els fets i aporta una informació que facilita la comprensió.

L’èxit d’aquesta novel·la rau en la capacitat de l’autor per convertir un fet històric, com és el descobriment de les noves rutes comercials amb la Índia i Amèrica i la volta al món d’Elcano, en una aventura. Si habitualment es considera que la novel·la històrica no té sortida entre el públic més jove, aquesta és l’excepció que confirma la regla.

[Descarregueu la fitxa de treball d'aquest llibre des d'aquest enllaç.]

No hay comentarios: