L'encantador d'ossos

FITXA
=====
Títol: L'encantador d'ossos
Autor: F. E. Higgins
Il·lustrador: -
Edició: Cruïlla, 2008
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Després de l’èxit d’El llibre negre dels secrets, Higgins torna amb un altre llibre de coberta monocolor, ara vermella, amb l’advertiment que, tot i que no és una segona part, alguna cosa tenen en comú.

La història de l’encantador d’ossos passa a Urbs Umida, la ciutat d’on va fugir Ludlow Mostela, el noi protagonista del llibre anterior i són contemporànies en el temps. El to, el component macabre i les descripcions de la ciutat continuen recordant l’Anglaterra dickensiana.

Com en el llibre anterior l’autora sap crear uns personatges entre estrafolaris i misteriosos, que atrapen al lector. I el cert és que les expectatives són molt grans. Ara bé, si en El llibre negre... la trama era clara i la intriga avançava entorn Zoe Zabbidou, comprador de secrets, aquí la trama és un pèl dispersa i els personatges a seguir, són massa nombrosos.

Sembla que la història serà la del Pin, que se’ns presenta com un jove que treballa a l’estranya funerària del senyor Gaufridus. Després però entra en escena l’encantador d’ossos i la seva ajudant. Aquesta jove, alhora fa d’endevina amb un esquelet anomenat Madame de Bonaespina. Però paral·lelament apareix un assassí en sèrie que deixa una poma platejada a la butxaca de les seves víctimes.

Al mateix temps apareix mort el tiet de Pin i tothom acusa al seu pare, que acaba de desaparèixer. Ah! I també un senyor expert en tirar patates i la “fera golafre” que es pot visitar en el soterrani d’un local de mala mort...

Moltes imatges, molts personatges però que caldria ordenar, deixar reposar i tirar més potser del personatge de l’encantador d’ossos, que al cap i a la fi, sembla que hauria de ser el protagonista o eix central.

De fet, al final del llibre es dóna a entendre que hi haurà una continuació, que justament lligarà del tot el primer llibre, el negre, amb el vermell.

No hay comentarios: