A on es troba el pastís?

FITXA
=====
Títol: A on es troba el pastís?
Autor: Thé Tjong-Khing
Il•lustrador: Thé Tjong-Khing
Edició: Barcelona: Blume, 2008
Edat: de 6 a 8
Temàtica:


RESSENYA
=========
Per començar, deixarem de banda la desafortunada traducció del títol. Total, també es podria haver dit “el robatori del barret”, “l’incident de la pilota de futbol”, o “l’aventura del nen amb globus”.
Com pot ser, dieu? Bé, és que estem davant d’un llibre on, sense ni una paraule, s’expliquen moltes històries alhora. Un d’aquells llibres on se’ns mostra un escenari i com una munió de personatges (animals humanitzats en aquest cas) pateixen, corren, es persegueixen, es barallen, es preocupen o... es mengen el pastís del títol. A vegades les històries s’entrecreuen, i els personatges que semblava que havien començat una història pròpia i separada de les altres acaben involucrats en una aventura diferent de l’original.
En definitiva, es tracta d’un llibre que sembla que sigui de ràpid mirar, però que, al contrari, no s’acaba mai: sempre hi haurà un detall, una història, un gir, que se’ns haurà passat. Així que el tancarem, el deixarem reposar, i el tornarem a obrir per buscar no on es troba el pastís, que segurament serà el primer que descobrirem (el títol ens ho demana), sinó on són els ànecs, o què és aquesta mena de ploma blanca que apareix a la segona il•lustració i no descobrirem fins a la penúltima làmina.
Un veritable plaer per mirar i remirar, endavant i endarrera. Moltes històries en un sol llibre. Un joc, una lectura... Un 10!

No hay comentarios: