Ghostgirl

FITXA
=====
Títol: Ghostgirl
Autor: Tonya Hurley
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Empúries, 2008.
Edat: a partir de 12 anys


RESSENYA
=========
D’entrada és un llibre que crida l’atenció pel seu format. Tot negra i platejat, et vénen ganes d’agafar-lo i fullejar-lo només de veure’l a la llibreria.
El llibre s'estructura amb capítols molt curts, divertits i ràpids de llegir, encapçalats amb frases cèlebres i lletres de cançons de grups com ara R.E.M., The Replacements, Radiohead, The Smiths...
Cada capítol comença amb una pàgina negra amb una petita reflexió del narrador, mig filosòfica, però amb un rera fons irònic que, com la resta del llibre, posa en dubte els problemes de la protagonista.
La protagonista és Charlotte, la típica noia que ningú no trobaria mai a faltar en un institut, la noia invisible. Charlotte comença el curs disposada a canviar les coses: si cal "moriria" per ser popular. Doncs efectivament, quan sembla que les coses poden canviar i l'atzar l'ha aparellat amb el popular i desitjat Damen a classe de física, la pobra Charlotte s'escanya i mor menjant-se un osset de gominola!
Charlotte, un cop morta, continua portant una vida paral•lela a l'Institut, intentant apropar-se al seu estimat Damen... Ara té altres assignatures i nous companys de classe, tots morts és clar.
Només hi ha algú que la pot veure, l' Scarlet, una noia d'estètica gòtica que és l'ovella negra de l'Institut i amb qui tenen força coses en comú. Scarlet ajudarà a la Charlotte a tancar un tema pendent que no la deixa acabar de morir en pau.
No és cap llibre imprescindible, però té prous ingredients interessants per agradar a lectors joves: referents musicals propers, estètica gòtica, amors d’instituts, enfrontament entre els populars i els marginats de la classe... De fet és la suma d’una novel•la realista típica d’institut, però amb tocs còmics i un pèl de “fantasia mortuòria”... El cert és que mentre llegeixes, tens la sensació d’haver vist una pel•lícula amb aquest argument. La Charlotte, és clar, té la cara de la Christina Ricci.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

A la pàgina web en català: http://www.ghostgirl.cat/ hi ha jocs, estalvis de pantalles, horòscops i descripcions dels personatges. És interessant.

Anónimo dijo...

n'hi ha un fórum per dir que penses del llibre i tal.
http://www.grup62infantiljuvenil.cat/www/grup62infantiljuvenil/ca/forum/forum-autor/entrada.html?id=11&start=0&end=10

pots veure que diuen altres persones que l'han llegit.
Està bé.