El llibre negre dels colors

FITXA
=====
Títol: El llibre negre dels colors
Autor: Cottin, Menena
Il•lustrador: Faría, Rosana (escultures)
Edició: Barcelona: Madrid: Libros del Zorro Rojo, 2008
Edat: 6 anys
Temàtica: colors ; llibres per a nens cecs


RESSENYA
=========
Vivim en funció dels nostres sentits, en depenem per a desenvolupar les nostres tasques quotidianes, els tenim totalment integrats a la vida i és normal que no ens plantegem com seria no disposar d’un d’aquests sentits. El llibre negre dels colors ens proposa que coneguem l’accés als colors entre dos nens si un d’aquests fos cec, en Tomàs, que és capaç de tocar i paladejar els colors mentre que l’altre només els pot veure.
És molt interessant que el llibre sigui tot negre, això reforça el toc suggerent i fa que el producte sigui més preciós i destacat entre l’oferta de llibres per a nens amb necessitats visuals especials.
La il•lustració està en relleu i el text el podem trobar tant imprès com en braille, que fa del llibre una obra singular i una experiència sensorial nova.
El llibre negre dels colors també el podreu trobar en castellà i va ser guardonat amb el primer premi de la categoria Nous Horitzons a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya 2007 i ha aparegut a la selecció dels millors llibres il•lustrats del 2008 del New York Times.

No hay comentarios: