La libreta del dibujante

FITXA
=====
Títol: La libreta del dibujante
Autor: Ellabad, Mohieddin
Il•lustrador: Ellabad, Mohieddin
Edició: Santa Marta de Tormes: Lóguez, 2008
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica: biografies ; art ; pintura


RESSENYA
=========
Després de llegir La libreta del dibujante he restat asseguda a la cadira pensant que aquesta és una obra insòlita, però una joia a l’hora. L’autor proporciona al lector totes les claus que el van dur a interessar-se i dedicar-se al món de l’art en un recorregut pels seus records, somnis, olors, colors, sensacions i totes aquelles petites coses que vius amb importància quan ets infant.
Així el lector ensopega amb collages de velles postals, fotos en tons sèpies, retalls d’una vida plena. Com si passéssim les pàgines d’un antic àlbum de fotos i records.
L’edició manté el format oriental de lectura, de dreta a esquerra, i les traduccions en castellà acompanyen al text original en àrab, al marge dret de la pàgina.
I us deia que la lectura d’aquest llibre m’havia deixat pensant si aquest és un llibre que pot interessar als nens. Una companya de lectura no ho creia així, que era una lectura per a adults, però potser aquest és un tipus de llibres que sí que interessarà a nens i a adults curiosos. Què en penseu?

No hay comentarios: