Què m'està passant?

FITXA
=====
Títol: Què m'està passant?
Autor: Marc Parrot
Il·lustrador: Eva Armisén
Edició: Barcelona: Lumen, 2009
Edat: a partir de 10 anys (a partir de 6 anys per explicar)
Temàtica: sentiments

RESSENYA
=========

Què m’està passant? és un llibre on els sentiments prenen el protagonisme. Moltes vegades és difícil expressar el que passa pel nostre cap, el que sent el nostre cor o les reaccions del nostre cos, i una bona via per fer-ho és per mitjà de la poesia.

En aquest llibre es parla d’emocions, de sentiments quotidians però amb la particularitat que s’expressen des del punt de vista d’un nen que detecta per primera vegada sensacions com la vergonya, l’amor o la ràbia.

Cadascuna de les poesies s’acompanyen d’unes excel•lents il•lustracions d’Eva Armisén que recreen l’atmosfera de cadascun dels poemes. Uns dibuixos senzills amb una estètica particular amb unes tonalitats vives que denoten energia i transmeten en part la força dels poemes que il•lustren.

Si la combinació de poesia i il•lustració ja és un potent emissor de sentiments, la música que acompanya aquests poemes, de la que Marc Parrot és el compositor i cantant, és el complement perfecte d’un àlbum que transmet energia en totes i cadascuna de les seves pàgines. Cançons en la que la pròpia harmonia i ritme ja evoca el sentiment del que es parla.

Un llibre per llegir en família i parlar, explicar, mostrar els nostres sentiments i narrar les experiències. Un llibre per compartir.

Albert Correa
Valoració:

===

Aquest llibre presenta una col•lecció de sentiments, des de la vergonya, la ràbia o l’enamorament fins a l’enyorança i l’inevitable por. El text estructurat en versos de rima assonant agilitza la lectura, mentre que les il•lustracions que l’acompanyen amb el seu gran format, i caràcter divertit i burleta permeten la repetició de la història sense fer-lo carregós.

Es complementa amb un cd, amb els textos del llibre musicats i cantats per Marc Parrot, la qual cosa permet jugar encara més amb les sensancions dels nens i nenes, ja que han aconseguit unir el text amb una sonoritat curiosa, molt ben trobada.

És un llibre que facilita un bon recurs a mestres i pares per treballar aquestes emocions amb els nens i nenes. A tall d’exemple, quan es parla de la por es planteja el fet que pare i mare abans que el propi protagonista han patit aquest sentiment. Per què no plantejar l’ensenyament d’aquesta emoció des de la pròpia experiència?

Sílvia Cantos
Valoració:

===

Entrevista a Eva Armisén i Marc Parrot:





Què m'està passant? from criatures on Vimeo.

No hay comentarios: