¿Qué es el amor?

FITXA
=====
Títol: ¿Qué es el amor?
Autor: Davide Cali
Il·lustrador: Anna Laura Cantone
Edició: Edelvives, 2012
Edat: de 5 a 8
Temàtica:


RESSENYA
=========

«Què és l’amor?», es pregunta l’Emma. Planteja la qüestió a la seva romàntica mare, al seu pare amant del futbol, a l’àvia pastissera, a l’avi, treballador d’una fàbrica de cotxes... I obté quatre respostes diferents. No hi ha manera d’aclarir-se! L’Emma sent que el cap li dóna voltes...

I no és ben bé això l’amor? Que el cap et doni voltes, que no entenguis res del que passa, que, que tot plegat acabi sent senzillament complicat o complicadament senzill? Segons l’IEC és la inclinació o afecció viva envers una persona o cosa... Home, senyors de l’IEC, i les reaccions químiques que es produeixen dins nostre? I el batibull de sentiments que et posseeix inexplicablement? I el desordre hormonal que et fa plorar i riure per qualsevol fotesa arribant, en ocasions, a fer-nos parar bojos?

Per sort, Davide Cali amb el seu peculiar estil posa sobre el paper aquest interrogant i investiga, a través de la petita protagonista aquest sentiment. L’Emma toparà amb respostes ben diverses amb les quals arribarà a unes conclusions ben curioses i divertides. Com sempre l’autor, aconsegueix que mitjançant el sentit de l’humor es puguin treballar sentiments, que en ocasions, no sabem gaire bé com enfocar amb els més petits.

D’altra banda, m’agradaria destacar el treball d’Anna Laura Cantone en la il•lustració d’aquest àlbum. Les il•lustracions d’aquesta jove italiana han trobat un públic molt fidel a Itàlia i Alemanya, per la originalitat de les seves històries i per la riquesa expressiva dels seus dibuixos, en els quals inclou i barreja diverses tècniques artístiques aconseguint uns resultats vistosos i llaminers.

Cali i Cantone formen un tàndem magnífic que ja va posar de manifest com de bé funcionaven plegats amb títols com Un papa a mida (Baula, 2005) o Vull una mare robot (Claret, 2007), amb aquesta tercera col•laboració deixen definitivament clar que, un àlbum que els reuneixi a tots dos, automàticament caldrà incorporar-lo a les nostres biblioteques, per qualitat, per bon humor i per il•lustració. ¿Qué es el amor? ja té un lloc a la meva.

1 comentario:

sfer dijo...

Dos comentaris sobre el que m'ha semblat aquest llibre:

- Per una banda, la qüestió dels tòpics de gènere m'ha fet una mica de ràbia. I si l'amant de la jardinera hagués estat el pare i la mare l'aficionada al futbol? I si l'avi hagués estat el pastisser i l'àvia la col·leccionista de cotxes? Ja va sent hora que proposem altres imatges dels homes i les dones, també als contes per nens...

- Per una altra, no sé perquè aquest cop les il·lustracions de la Cantone m'han semblat més planes i menys atractives que altres cops. No sé si és el resultat de la impressió dels colors o el treball digital, però crec que va per aquí la cosa.

D'altra banda, estic d'acord amb tu que és un àlbum molt divertit, i amb un final del tot rodó. Malgrat tot, jo també el recomanaria, juntament amb "Enamorados", un dels primers àlbums de la Dautremer que va aterrar a casa nostra, abans que es fes famosa per les princeses...