Les meves cases favorites

FITXA
=====
Títol: Les meves cases favorites
Autor: Virginia Lorente
Il·lustrador: Virginia Lorente
Edició: autoeditat el 2012
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: arquitectura
(disponible en castellà, català i anglès)


RESSENYA
=========
Les meves cases favorites és un llibre sobre arquitectura, destinat als infants. Aquesta petita obra ens mostra una bona selecció de cases que representen el començament de l’arquitectura moderna. Modulor, representació gràfica que va crear Le Corbusier com a cànon de mesures de construcción, és el personatge que introdueix cadascuna de les vil•les que l’autora ha triat. Virginia Lorente, arquitecte i dissenyadora gràfica, ens presenta set cases de diferents arquitectes occidentals construïdes entre l’any 1930 i 1956 –Le Corbusier, Frank Lloyd Wright, Alvar Aalto, Richard Neutra, Mies van der Rohe, Oscar Niemeyer i Josep Lluís Sert-.

El text de l'autora és un exercici de síntesi que intenta i aconsegueix expressar allò que identifica cada una de les obres arquitectòniques i algunes de les escoles d’aquest àmbit que també es van desenvolupar en aquells anys. Un bon llibre de coneixements i de lectura ràpida que desperta ganes de fer un viatge itinerant per totes les joies arquitectòniques que mostra.

Si bé la composició de text i imatge és molt simètrica i ordenada, el format del llibre és ajustat i no permet que algunes de les il•lustracions per ordinador expressin allò que els textos diuen. El color i el tracte dels dibuixos són força semblants i, per tant, és difícil captar les diferències i els espais on s’integren les mansions.

Al final del llibre, l’autora ofereix als nens i nenes diferents espais il•lustrats per fer volar la imaginació dibuixant cases. És una llàstima desperdiciar aquestes pàgines finals en una proposta que es pot fer en qualsevol paper fora del llibre i no aprofitar-les per donar més dades dels grans arquitectes dels quals en parla. Es troben a faltar fotografies reals per compensar la poca personalitat artística de les il•lustracions però poder els drets d’imatge han fet difícil la seva inclusió.

Un llibre que desperta ganes de saber més sobre arquitectura i que tal vegada podria haver suggerit més sobre els trets creatius dels grans arquitectes que mostra per convidar als infants a conèixer més a fons l’arquitectura del paisatge urbà i a gaudir de l’art en la quotidianitat.

[Més informació sobre el llibre a la seva web]

No hay comentarios: