¡Muchas gracias!

FITXA
=====
Títol: ¡Muchas gracias!
Autor: Isabel Minhós Martins
Il·lustrador: Bernardo Carvalho
Edició: Kalandraka, 2013
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: relacions humanes


RESSENYA
=========
¡Muchas gracias! és un conte escrit per la portuguesa Isabel Minhós Martins i il•lustrat per Bernardo Carvalho, un tàndem que potser recordeu de P de papá també publicat per Kalandraka.
En aquest conte il•lustrat, amb tècniques pictòriques, l’autora ens parla de l’aprenentatge de la vida des de la perspectiva d’un nen, de tot allò que ens ensenyen i que ens servirà per crèixer: la paciència, el treball en equip, la prudència, la perseverança… Totes aqu
elles coses que ens envolten i que segons com les miris poden ser fins i tot una mica antagòniques.
He aprendido muchas cosas. Pero a, menudo, mi madrina sigue diciéndome: “Tengo tanto que enseñarte…”.
El personatge principal és un infant que ens explica el que li han ensenyat aquelles persones que hi ha al seu voltant: el pare a ser pacient i la mare que de vegades no es bo esperar, la veïna Rosa a escoltar i es seu gat Malaquías el plaer del silenci… I així un seguit d’aprenentatges que sense les il•lustracions no es podrien entendre i és que estem davant d’un àlbum il•lustrat en tota regla. Un llibre que combina text i unes il•lustracions que li donen forma, i sense les quals ens perdríem part de l’essència del llibre. Un binomi perfectament treballat pels autors i magníficament publicat per Kalandraka dins la col•lecció “Libros para soñar”.
Aquest conte el podeu trobar també publicat en gallec amb Grazas.

[Fitxa de l'editorial, en pdf]

No hay comentarios: