Ulls negres

FITXA
=====
Títol: Ulls negres
Autor: William Harlan Richter
Il·lustrador: -
Edició: Estrella polar, 2013
Edat: a partir de 14
Temàtica:


RESSENYA
=========
Diré que Ulls negres és una novel•la juvenil perquè ha sortit editada dins la col•lecció “Vostok” i perquè està protagonitzada per una colla d’adolescents, però ens trobem davant un thriller molt ben tramat que m’aventuraria a dir que pot satisfer el gust dels am
ants del gènere negre de qualsevol edat.
La història engega amb un primer capítol on coneixem la petita Valentina, que amb cinc anys, és adoptada per una família americana que se l’emporta d’un orfenat rus.
El segon capítol ja ens situa en els carrers de Nova York, on la Valentina, que ara es diu Wally i té setze anys, viu d’okupa amb un grup d’”emos” que sobreviuen a base d’enginy entre la xusma més perillosa de la ciutat.
Wally vol conèixer la seva mare biològica però no imagina els efectes devastadors que tindrà aquesta recerca.
Traficants de drogues, traficants d’armes, policies corruptes, FBI, la màfia russa, immobles de luxe okupats, carnets d’identitat falsos, pedres precioses... i sang, sang i morts i corredisses.
Al llarg de quatre-centes pàgines us trobareu això i molt més, enllaçat de manera magistral i amb un ritme trepidant que t’arrossega de sorpresa en sorpresa, darrera la Wally i els seus descobriments.
No sóc una gran lectora d’aquesta gènere, però la meva modesta opinió és que el llibre val el seu pes en or. O més ben dit, en alexandrites, unes pedres precioses que van descobrir als Urals i prenen el nom en honor al tsar Alexandre II.

1 comentario:

Un chat botté dijo...

http://llibresalrepla.blogspot.com.es/2013/09/ulls-negres-molt-negres.html
Llegiu-ne una crítica excel·lent al bloc Llibres al replà.

per cert, aquest llibre, ara ja ho sabem, ha estat seleccionat pel premi Protagonista Jove, franja 15-16