Nueve preguntas

FITXA
=====
Títol: Nueve preguntas
Autor: Capità Francis Duncan i diferents autors
Il·lustrador: Diversos il·lustradors
Edició: Dibbuks, 2013
Edat: 18 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Al darrer quart de segle XIX Francis Duncan, capità de la Reial Armada Anglesa, va demanar a uns divuit coneguts respondre a nou preguntes en una pàgina d’una manera ben peculiar, amb dibuixos, intentant ometre les paraules. Aquesta espècie de còmic (el primer de la història?) es va trobar a Palma de Mallorca a una llibreria de vell.

El resultat d’aquest projecte és més que interessant. Podem veure com persones amb diversa facilitat pel dibuix representen les seves pors, emocions, somnis, pensaments i realitats. Una divertida mini enciclopèdia antropològica, històrica i humanística.

El llibre ens presenta un curós facsímil de l’original i un punt de llibre on podem llegir i tenir accessibles les nou preguntes: Quin és el teu vici favorit? En què penses més sovint? Quina és la teva ocupació favorita? Què és el que més sentiries perdre? Quin és el teu menjar favorit? De quina comoditat et seria més fàcil despendre’t? Qui o què és el que més detestes? Quina és la teva professió favorita? Fes un esbos del teu amor.

L’aventura no va acabar aquí. Gràcies a Pep Escudero, que va trobar l’original, i al dibuixant de Mallorca Jaime Martí, que va coordinar el nou projecte, tenim una nova i original obra.

Jaume Martí va convidar a un grapat dels millors autors del còmic contemporani a respondre mitjançant el dibuix a les mateixes preguntes. Trobareu versions per a tots els gustos i diferents qualitats.

Un però d’aquesta fantàstica obra, la portada no dóna
cap pista del que el lector pot trobar a dintre fent que possiblement passi de llarg al veure’l a la llibreria.

No hay comentarios: