Qui ha raptat el rei de la cuina?

FITXA
=====
Títol: Qui ha raptat el rei de la cuina?
Col·lecció: Gats detectius (vol. 1)
Autor: Alessandro Gatti i Davide Morosinotto
Il·lustrador: Stefano Turconi
Edició: La Galera, 2014
Edat: a partir de 9 anys
Temàtica: detectius, gats, amistat, París


RESSENYA
=========
La Galera ens proposa una nova col•lecció de gats detectius, amb en Mister Moonlight (el gentleman), la Josephine (la noia-gata), en Ponpon (el maldestre) i Dodó el Marsellès (el gat dels baixos fons) com a protagonistes.

Aquest primer cas dels gats detectius, gira al voltant de la desaparició del seu amic i famós xef de cuina Pierre Pâté, que és humà. Els quatre amics li tenen una gran estima ja que cada dimecres a la nit els deixa tastar els nous plats que s’inventa i això els agrada molt.

La primera pista els porta a visitar la mansió de Madame Gaspardon, la baronesa. Pensen que ha raptat el xef perquè li cuini només per ella, ja que és una gran gourmanda, però la culpable no és ella. En segon lloc sospiten del xef de cuina Marcel Guillot, que té enveja de l’èxit de Pierre Pâté, però tampoc no és ell.

Finalment, després d’introduïr-se per les clavagueres de París, topen amb una rata que els durà en la bona direcció i per fi resoldran el cas, tot i que l’inspector Rampier, un policia despistat que a sobre té un gos, es pensarà que l’haurà resol ell.

Bona escriptura plena d’aventures que farà que els nens i nenes que l’atrapin no el vulguin deixar. La col•lecció pretén introduir-nos en el món felí, on els gats parlen miolès i en comptes de donar-nos un cop de mà ens donen un cop de pota.

No hay comentarios: