Els Savage

FITXA
=====
Títol: Els Savage
Autor: Matt Whyman
Il·lustrador: -
Edició: grup editorial 62, 2013
Edat: crossover (joves i adults)
Temàtica: novel·la thriller juvenil, descobrir amb l’adolescència, valors familiars, tradició, identitat, antropofàgia


RESSENYA
=========
Els Savage és un thriller en què els mecanisme del misteri atrapen el lector/a des del primer moment. Escrita amb un llenguatge directe, la trama de la novel•la avança àgil alhora que manté el lector interessat i en alerta respecte una particularitat d’aquesta família aparentment ‘normal’: una dieta alimentària rica en carn..., HUMANA.

Socialment, els Savage són una família tan respectable com qualsevol altra. Són sis: el matrimoni Savage, en Titus i l’Angelica, decidits a mantenir la unitat familiar a qualsevol preu; la Sasha, la filla gran i adolescent, enamorada d’en Jack, un noi fantàstic amb només un petit defecte: és vegetarià; l’Ivan, el mitjà, amb una visió peculiar del bé i del mal, és capaç de portar una guillotina de dits a l’escola i intentar provar-la amb els companys; la petitona és la Katya, un bebè preciós que encara no parla, excepte per dir la paraula ‘carn’.

L’avi Oleg, pare d’en Titus, és el responsable de la tradició carnívora dels Savage. Inspirat en un fet real documentat, la ficció relata que l’avi Oleg va haver de menjar carn humana durant el setge de Leningrad, a la Segona Guerra Mundial. Després, emigrat a Londres, va traspassar l’hàbit al seu fill Titus en considerar la carn humana rica en propietats saludables especials.

A la novel•la hi ha crims però poca sang. L’autor, Matt Whyman, es recrea més aviat poc en descripcions i deixa que sigui la imaginació del lector la que treballi i li procuri imatges d’allò més explícites.

L’humor negre de Whyman es reconeix a la novel•la, sobretot, a través del personatge del fill mitjà que entén l’assassinat de persones amb la mateixa quotidianitat de qui va a comprar vianda al supermercat.

La segona part de Els Savage ja és a la cuina. Promet ser tan impactant com la primera en contraposar els valors positius d’una família estructurada amb el crim i l’antropofàgia. Per als Savage, la família reunida al voltant d’una taula compartint un festí de carn humana és el llegat que la manté unida. Per als patriarques dels Savage l’assassinat és legítim quan la fi justifica els mitjans.

No hay comentarios: