Això és un secret que només sé jo?

FITXA
=====
Títol: Això és un secret que només sé jo?
Autor: Eulàlia Canal
Il·lustrador: Zuzanna Celej
Edició: Animallibres, 2014
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
L’autora granollerina presenta aquest abril dues novetats dins el segell editorial Animallibres. Per una banda repeteix amb l’il•lustrador Valentí Gubianas amb un llibre per a primers lectors al voltant del plaer de llegir: La nena que només es va poder endur una cosa. Una història senzilla en la seva forma, poètica, però com sempre amb un rerefons i una bona càrrega emocional.

I per l’altra, presenta Això és un secret que només sé jo, una història realista dins la línia poètica que més domina però amb una trama policíaca que li fa de complement.

Alguns indicis fan creure que la mort de la senyora Dèlia a les escales de l’escola no ha estat un accident.
Aquest fet inusual és l’excusa perfecta perquè tres infants tinguin ocasió de trobar-se i fer-se amics. Què tenen en comú aquests tres personatges? Doncs que són infants especials, sensibles, amb algun nus a l’estómac pendent de solucionar, ja sigui que un company els fa la vida impossible i els insulta o bé que no han superat la dolorosa mort de la mare.

Com sempre Eulàlia Canal es passeja com una malabarista experta per una corda fluixa. Domina a la perfecció el fet de caminar de puntetes, tocant temes tan emotius que podria acabar caient en històries massa dolces o didàctiques. Però mai arriba a caure.

Des de la primera frase del llibre ens capbussa a dins el personatge de l’Hug i de seguida fem un camí literari des de dins, ajudant-nos mútuament a entendre una mica millor què significa això de créixer i fer-se gran.
La vida és molt complicada i això, ja ho deia Barrie, es descobreix molt aviat, just a dos anys. Per sort, autores com l’Eulàlia Canal estan aquí amb la missió d’ajudar els infants a entendre una mica més la magnitud d’aquesta meravellosa tragèdia que és viure.

No hay comentarios: