El llibre inquiet

FITXA
=====
Títol: El llibre inquiet
Autor: Els Krickelkrakels
Il·lustrador: Els Krickelkrakels
Edició: Kókinos
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica: joc, imaginació


RESSENYA
=========
El llibre inquiet és un llibre joc que recorda el fantàstic Un llibre d’Hervé Tullet publicat en castellà per la mateixa editorial Kokinos.

En aquest cas no es tracta d’un autor sinó d’un grup de catorze il•lustradors alemanys que s’anomenen els Krickelkrakels i que treballen plegats en diferents projectes editorials i artístics.

El llibre inquiet proposa al lector que faci un seguit d’accions (picar sobre un dibuix, bufar, fer un petó a un personatge, donar voltes al llibre, comptar, girar el llibre cap a l’esquerra o cap a la dreta, sacsejar-lo...) perquè la història avanci. Cada pàgina demana al lector de fer una acció o bé deixa en suspens una pregunta que té la resposta en la pàgina següent.

Aquesta estructura és ideal perquè el lector passi una bona estona, es diverteixi i se senti part de la història.

Realment és un format que m’encanta. Sento que engloba diversos factors per engrescar els nens a estimar els llibres: passar una experiència positiva al voltant del llibre com a objecte, crear expectativa del que passarà en pàgines següents, estimular la necessitat de llegir el text per comprendre quin és el joc proposat...

A mes, està escrit en lletra de pal, amb algunes paraules destacades en negreta cosa que ajudarà els primers lectors a iniciar-se en la lectura.

El jocs estan ben triats i el text està escrit amb humor. Les il•lustracions, sobre un fons blanc, estan acolorides només en part. Això dóna una sensació de dibuix inacabat i convida al lector a imaginar els colors que manquen.

Són un seguit d’accions sense fil argumental que acaben en el mateix punt on ha començat la historia convidant així a començar de cap i de nou.

Un llibre per jugar amb la imaginació i les pàgines sense necessitat de solapes ni artefactes sonors.

La idea no és original però sí efectiva i el resultat és simpàtic i de ben segur divertirà petits i grans.

No hay comentarios: