La nena de l'arbre

FITXA
=====
Títol: La nena de l'arbre
Autor: Rubèn Montañá
Il·lustrador: Mercè López
Edició: La Galera, 2014
Edat: a partir de 9 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Amb el Premi Josep M. Folch i Torres 2013 sota el braç, ens arriba aquesta novel•la d’un autor novell que entre amb força al món de la literatura infantil.

La nena de l’arbre és una història difícil de definir perquè es presenta com una història realista però que acaba trepitjant el terreny del què podríem anomenar el realisme màgic.

Un dia per casualitat, l’Ona descobreix que dalt d’un arbre de prop de casa seva hi viu una nena. Primer per curiositat però després moguda per la força que ens desperten els misteris o les coses impossibles, l’Ona fa tot el possible per comprendre qui és o què és aquella nena que segons diu fa molts anys que no baixa de l’arbre.

Aquest personatge que veu del baró rampant d’Italo Calvino, arrossega a la protagonista i a tots nosaltres cap a uns anys enrere, quan els bombardejos de la guerra van destruir pobles, ciutats i sobretot, famílies.

La nena de l’arbre vol ser una metàfora d’allò que es va esquinçar durant la guerra, de les persones que tot i sobreviure, no van saber superar les doloroses pèrdues.

Cal dir que l’edició és molt acurada i ens agrada molt retrobar-nos amb les il•lustracions de Mercè López, sempre és un plaer!

Llegiu-ne una ressenya a "Llibres al replà" per conèixer més d’aquest autor.

No hay comentarios: