Karl y la torre misteriosa

FITXA
=====
Títol: Karl y la torre misteriosa
Autor: Junzo Terada
Il·lustrador: Junzo Terada
Edició: Barbara Fiore, 2013
Edat: 3-4 anys
Temàtica: creixement personal, conte d’animalets, mons fantàstics, horari endreçat en l’alimentació infantil


RESSENYA
=========
El petit Karl viu en una ciutat en què la campana daurada de l’estrany campanar sona sempre a les mateixes hores. Així, els habitants de la ciutat saben quan és l’hora de menjar. Misteriosament, un dia la campana deixa de sonar i el petit Karl, que és molt curiós i aventurer, és l’únic que s’atreveix a enfilar-se dalt del tot del campanar per descobrir-ne el misteri.

Al final, en Karl resolt el misteri. Tot i així, es trobaria a faltar satisfer una altra curiositat argumental: l’expectativa creada sobre la realitat fantàstica oculta dalt la torre que en karl també descobreix quan hi arriba.

Karl y la torre misteriosa és un conte suau i dolç, com un petit pastisset, amb un missatge contundent que s’explica de manera directa i senzilla.

Junzo Terada ha escrit i il•lustrat aquesta història sobre la curiositat que empeny els infants a explorar el món sense por. A través del protagonista, Terada convida als petits lectors a portar endavant els seus somnis i desitjos, a creure en ells mateixos i en les seves possibilitats, a donar satisfacció a les seves ganes de descobrir el món i de comprendre’l.

Les il•lustracions molt bàsiques desprenen tendresa. Amb colors suaus i formes arrodonides, Terada inventa ambients dolços i amb molta llum, en què els animalets de la història poden sentir-se confortables. Molt de l’estil nipó, els dibuixos desprenen nostàlgia, tant els colors i les textures, evocant l’estètica dels anys 50.

Al Japó, Karl y la torre misteriosa es va convertir en una sèrie infantil de televisió amb molt èxit. La sèrie va comptar amb la participació del mateix Junzo Terada que va crear-hi els personatges i els caràcters televisius.

No hay comentarios: