Les tisores de Matisse

FITXA
=====
Títol: Les tisores de Matisse
Autor: Jeanette Winter
Il·lustrador: Jeanette Winter
Edició: Joventut, 2014
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica: art i vides de pintors


RESSENYA
=========
Àlbum excel•lent per apropar la vida d’Henri Matisse -un dels pintors mes importants del s. XX- als infants des de petits.
Jeanette Winter, escriptora i il•lustradora nordamericana, és autora també d’altres llibres infantils que expliquen la vida d’altres artistes com el pintor mexicà Diego Rivera o el compositor Johann Sebastian Bach.

El llibre passa per sobre de la vida d’aquest artista fins arribar a la seva etapa creativa anomenada de papers retallats (papiers découpés), objectiu de l’autora.
Els colors envolten al lector en l’univers de l’artista i algunes il•lustracions reprodueixen les seves obres més importants.
Amb les il•lustracions emmarcades del començament som espectadors de les primeres etapes de l’artista, fins arribar a l’etapa de papers retallats on les imatges són a pàgina completa i ens fiquen dins la història volant per sobre dels pensament i les obres de Matisse.
Les il•lustracions porten el pes de la historia, recolçada amb frases curtes, algunes d’elles cites del propi artista.

Contingut molt adeqüat per introduir els infants des de petits al món de l’art, imitant la técnica de Matisse creant composicions amb papers retallats.

No hay comentarios: