El silbido del lobo

FITXA
=====
Títol: El silbido del lobo
Autor i il·lustrador: Bjørn Rune Lie
Edició: Barbara Fiore, 2015
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Alguna vegada heu pensat perquè el llop i els tres porquets no són bons amics? En aquest llibre potser hi trobareu la clau. Com si fos una pel·lícula d’intriga, explica la història d’un llop urbà, dibuixant i lector de còmics, que un bon dia decideix posar-se la samarreta de superheroi i lluitar contra el mal. El que el fa decidir a convertir-se en defensor dels més desvalguts és quan descobreix que uns mafiosos tenen la meitat de cases de la ciutat i es dediquen a especular i maltractar els seus llogaters. Aquests penques són tres porcs...res a veure amb els adorables tres porquets que coneixem.

Ens trobem davant d’un llibre molt original que té elements de còmic, àlbum il·lustrat i tocs cinematogràfics i que alterna a la perfecció per aconseguir la història que ens vol narrar, des del punt de vista d’un llop entranyable i gens violent que aconsegueix portar a terme els seus somnis per no defallir a la vida. Un petit homenatge als còmics de superherois.

Gràficament és una meravella, il·lustracions a tota pàgina, altres en forma de vinyeta, retalls de diari, que aconsegueixen agilitat en la història i alhora mantenen l’intriga. Només utilitza tres tons: blau, vermell i groc però aconsegueix perfectament transmetre els ambients que descriu en cada moment, plens de detalls per entretenir-s’hi.

Per mi l’autor d’aquest llibre ha estat un descobriment i no m’ha sorprès saber que treballa en diferents àmbits. Bjørn Rune Lie és noruec però resideix a Gran Bretanya. A més de crear àlbums il·lustrats que han estat premiats treballa com a dissenyador gràfic, fa il·lustracions per a diaris i revistes, a més de dissenyar estampats de mobiliari i teixits.

No hay comentarios: