Brazos largos

FITXA
=====
Títol: Brazos largos
Autor: Jackeline de Barros
Il·lustrador: Nono Granero
Edició: Canicabooks, 2014
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: tardor, hivern, fred, animals que hivernen, protecció


RESSENYA
=========
Brazos largos és una tendra història d'amor incondicional entre una àvia i la seva néta. La nena explica totes les coincidències i contrastos que han viscut: néixer el mateix dia i plorar alhora; noms similars; passejar ranques "com un parell d'ànecs"; caiguda de la primera dent; aprendre a llegir i escriure; viure en família, acollir-se, estimar-se i cuidar-se sempre.

Brazos largos què creixen per abraçar les persones estimades, fins el dia que l'àvia vol abraçar l'avi, que ja no hi és, i la néta recupera el mestratge de l'àvia per cuidar-la.

Jackeline de Barros ens evoca particularitats de la vida però en sentits oposats, no és el mateix que perdre una "dent" al sis anys o als seixanta.., i com el vaivé de les onades, plena de coincidències i contrastos

Les il·lustracions de Nono Granero, gairebé totes a doble pàgina, busquen l'equilibri als sentits oposats del relat. A la portada, l'àvia-casa, de vestit estampat amb maons, finestres, porta, i els braços llargs per abraçar i acullir tothom sota les seves faldilles, amb el caliu i l'experiència dels anys. Els contrastos també es concreten amb el color, el passeig primaveral de l'inici oposat al passeig de tardor del final. Fins i tot, els tres aneguets que acompanyen totes les il·lustracions canvien de color, i si per aprendre a escriure han de superar les arestes de l'A majúscula, per a practicar, és una V baixa.

Per saber-ne més:
http://canicabooks.com/
http://nonogranero.blogspot.com.es/
http://ellapizdenonogranero.blogspot.com.es/

No hay comentarios: