Flora y Ulises

FITXA
=====
Títol: Flora y Ulises
Autor: Kate DiCamillo
Il·lustrador: K. G. Campbell
Edició: Océano
Edat: 14 a 99 anys
Temàtica: animals, amistat, família, còmic, superherois, valentia, escolta, supervivència, confiança, aventura


RESSENYA
=========
Diuen que el gos és el millor amic de l’home. Doncs per la Flora això no és així ja que ella te l’Ulisses com a millor amic, i no es tracta sinó d’un petit esquirol que arriba accidentalment a la seva vida.

La Flora és una adolescent que viu gràcies a les aventures que li proporciona el seu còmic preferit “Incandesto” fins que, un bon dia, escolta un soroll ben estrany que prové del seu jardí: es tracta de l’aspiradora de seva veïna, la senyora Tickham, que s’ha descontrolat i acaba al seu jardí aspirant un pobre esquirol. La Flora tracta d¡evitar-ho però la succió és inevitable. No obstant, després d’uns segons de silenci, l’esquirol torna de nou a respirar en una nova vida.

Aquest fet serà una fortuna per la vida de l’esquirol i es que començarà una nova etapa amb la Flora, la seva nova companya i amiga d’aventures d’ara en endavant. Junts hauran de fugir de molts enemics que voldran obstaculitzar l’estada de l’Ulisses a casa la Flora: la mare de la Flora, la senyora Tickham i el seu nebot, un gat i el pare de la Flora.

Però l’adolescent protagonista, experta en superar tot tipus d’obstacles gràcies a les aventures que succeeixen al seu heroi literari de còmic “Incandesto” , no podrà evitar fer una gran amistat amb el seu nou amic, que no és un esquirol qualsevol, sinó que amaga habilitats no gens habituals en la seva espècie, com ara volar i escriure poesia.

Una novel·la plena d’aventures, d’incidents i de misteri. Una fusió entre una novel.la juvenil i un còmic on un cop més es demostrarà que el tamany no importa per ser el millor superheroi i que fins i tot un esquirol pot emprendre el vol.

No et perdis aquesta aventura, no et perdis aquesta amistat.

Santa bagumba!

No hay comentarios: