Un món de famílies

FITXA
=====
Títol: Un món de famílies
Autor: Marta Gómez Mata
Il·lustrador: Carla Nazareth
Edició: Comanegra
Edat: 6-100 anys
Temàtica: família, amistat, diversitat, societat, amor, realitat, confiança, mort, vida, art de viure


RESSENYA
=========
Una família és un trencaclosques fet a base d’amor, paciència i bona voluntat. Les peces, en sí mateixes, no tenen massa importància, perquè l’essencial és el conjunt. Una barreja d’amor amb voluntat, i estima i esforç. Així, el món es va omplint de moltes famílies que dia a dia demostren que viure junts fa que la vida sigui molt menys complicada i més bonica. I aquest és l’objectiu principal del present àlbum il.lustrat: un mapa per els diferents esquemes familiars que cadascú de nosaltres anem construïnt mentre vivim.

Des la família equilibrista que encara les dificultats de la vida lluitant per aconseguir l’equilibri, la família nòmada unida gràcies a les seves maletes, les famílies temporals que duren el que dura un mar de núvols, les famílies que viuen dels records i els tresors antics emmagatzemats i recordats a antigues golfes, la diversitat de colors i ètnies que poden formar la família arc de Sant Martí, la barreja diferent de fruites tan apreciada per la família macedònia, la família infinita que s’alimenta de l’adopció com a ingredient bàsic i aquella que encara la vida amb el seu millor somriure, la família ventall, que fa bufar l’aire més fresc que la pluja deixa abans de saludar de nou al sol.

Aquest àlbum il·lustrat ve acompanyat d’il·lustracions plenes de color i ben precises de la mà de Carla Nazareth, que omplen de detalls totes les pàgines i que fan que la lectura sigui molt més dinàmica fins la seva última pàgina, on et trobes una bona classificació per a totes aquelles famílies disposades a somiar: amb la igualtat, amb reunir-se, amb crear, amb aprendre, amb la generositat, amb la natura, etc.

La meva família és una mena de xarxa que acull i reuneix, fins i tot si té més d’un gran forat que ens recorda que algú ja no hi és. És gràcies a aquesta manca que la força ens ha mantenit units. I és que tots, des del més petit fins al més gran, tenim el nostre espai, el nostre paper i el nostre valor. Així, la unió de retalls, fils i teixits aconsegueix que la xarxa reculli, pari o pesqui el nostre objectiu: viure junts.

I tu, de quina família (o famílies) formes part?

No hay comentarios: